Mijn hobby’s: hobby’s

15 jun 2023 | Ondernemen, Persoonlijk

Het afgelopen schooljaar heeft Evie vrijwel wekelijks een vriendenboekje mee naar huis, met 30+ kleuters in een klas, gaan er zo nogal wat de rondte… In al die vriendenboekjes staat de vraag “wat zijn je hobby’s?” en steevast vult ze “knutselen en spelen” in. Met het mooie weer wordt de lijst aangevuld met zwemmen en als het minder mooi weer is, staat er wel eens “gamen” bij… Evie is hierin heel duidelijk; dit zijn mijn hobby’s en mijn vrije tijd vul ik hiermee.

Dat is nogal een verschil met hoe ik omga met mijn hobby’s…

Mijn hobby is namelijk het exploiteren van nieuwe hobby’s. Daar waar John Williams jaren terug nog ontevreden en door hun man verwaarloosde vrouwen bezocht, heeft Paz het nog altijd uitgehouden met mijn hobby-ontdekkingstocht.

Het typische aan mijn hobby-verzameling is dat deze wel allemaal binnen de categorie “huisvlijt” vallen. Mijn eerste hobby (sinds mijn volwassen leven startte) was bakken. Ik dacht hier nog wel eens een bedrijf in te beginnen, maar ik doe het nog steeds graag maar niet meer zó graag als 10 jaar terug.

In diezelfde periode startte in met naailessen, want ik kon immers niet de rest van m’n leven aan mijn moeder vragen of ze mijn carnavalspakken wilde maken. Ruim 10 jaar volgde ik (met af en toe een korte onderbreking) wekelijks 2,5 uur naailes en ik heb – niet gelogen – zeker 250 stukken genaaid. Carnavalspakken, de eerste pakjes van zowel Lars als Evie, een complete babyuitzet, jurken, rokjes, broeken in alle soorten en maten tot babyzwembroekjes op bestelling aan toe. Quess what; ik ging hier ook nog wel eens een bedrijf in starten…

Omdat Paz mij voor zot verklaarde toen ik tijdens onze vakantievoorbereidingen opperde om mijn naaimachine mee te nemen, moest ik op zoek naar een alternatief. Dus ik ging wel even een geboortelap voor Lars borduren. 50×50 in kruissteekjes; Meine Güte, ik hoop dat ik hem ooit af krijg en aan mijn kleinkinderen kan geven… Dit is trouwens nog steeds een lopend vakantieproject…

Er kwam ook nog eens een koersfiets, ik kreeg van Paz een Cameo Silhouette als “Push Present” na de geboorte van Evie en mijn basic naaimachine ruilde ik in voor een naai- en borduurcombinatie…

Toen ik in de eerste lockdown – you know, the sunny spring of 2020 – ineens bedacht dat ik als boerendochter toch groene vingers zou moeten hebben, spitte Paz een deel van onze tuin om – ja, Paz deed dat voor me! Geheel geïnspireerd door Wim Lybaert, je weet wel die ene man van dat ene programma op de Belg, ging ik als een malle aan de slag. Maar een moestuin kost tijd, heel veel tijd. En heeft goede grond nodig, helaas woon ik op een zandbak en dat doet de sla-plantjes niet echt veel deugd.

Vaak denk ik; waarom raak ik zo snel uitgekeken op hobby’s? Waarom wil ik steeds opnieuw getriggerd worden om nieuwe vaardigheden te leren? Lang dacht ik dat er iets niet helemaal ‘sjuust’ met me was, maar ik weet nu beter.

Ik ben een creatieve generalist! Ik leef om nieuwe dingen te ontdekken, ik leef ervoor om mezelf nieuwe vaardigheden te ontplooien en op zoek te gaan naar dát waar mijn hart van in de fik vliegt.

En ondertussen? Ben ik een goddelijke huisvrouw met hele handige skills…

Liefs,

Suzanne

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info