The Story So Far…

16 nov 2022 | Uit de praktijk

Op 23 oktober 2020 stond ik aan bij het Stadskantoor in Middelburg, daar waar de dichtstbijzijnde Kamer van Koophandel gevestigd is. De weken ervoor was ik druk bezig geweest met het verzinnen van een bedrijfsnaam, want – zo dacht ik – ik kan niet gewoon onder mijn eigen naam gaan werken; mijn eigen naam zegt niet waar ik voor sta, zegt niet wat ik doe en vertelt mijn klant verder niks over mij en mijn bedrijf.
SvH Business Support; dat was lekker duidelijk, bedrijfsondersteuning in de breedste zin van het woord.

Inmiddels ben ik ruim twee jaar verder, niet enkel qua klanten en opdrachten maar zeker ook op persoonlijk gebied is er enorm veel veranderd! Waar ik tot 1,5 jaar geleden elk bedrijf wat op mijn pad kwam, met elke mogelijke opdracht aannam als klant, ben ik er – door ook keihard op mijn bakkes te gaan – achter gekomen dat dát niet de beste strategie was. Hoe kon ik dat het beste aanpakken? Ik moest me dus gaan specialiseren, want dat is de boodschap van vrijwel elke VA-opleiding en nagenoeg elke business coach ziet heil in specialisatie.

Zo gezegd, zo gedaan; als dat voor een ander kan werken, kan dat ook voor mij werken. Een technisch VA-opleiding werd aangekocht, ik ben er nog steeds super blij mee! Ik val er nog regelmatig op terug en kan nog steeds tappen uit het vaatje van kennis van mijn trainer en mede-trainees van de opleiding.

Toch kwam ik al snel tot de volgende conclusie: “Specialiseren is ruk. Voor de één zal het super goed werken, maar voor mij ABSOLUUT niet. Maar als specialiseren het niet is, hoe word ik dan ooit een expert? Hoe kan ik dan een expertstatus gaan claimen? Want alleen dán kan ik een succesvol bedrijf draaien.

En daar ging ik keihard aan mezelf voorbij. Ik keek niet naar wat ik al had bereikt, keek niet naar hoe vol mijn weken/dagen al waren en was helemaal niet bezig met waar ik op dat moment al stond. Ja, mijn weken zaten vol; te vol want ik was meer dan
40 uur per week voor klanten aan het werken. Dat wat ik verkocht aan mijn klanten; rust en meer vrije tijd – spoelde ik voor mezelf door de spreekwoordelijke plee. Ik zat binnen twee maanden na de start van mijn bedrijf vol met klanten en draaide in mijn eerste volledige jaar 1,5 keer de omzet die ik dat jaar voor ogen had. Ik was fucking succesvol, maar zag het niet van mezelf.

Door te struikelen, te vallen en door van kliffen afgeduwd te worden, ben ik tot het besef gekomen dat ik een echte generalist ben. Ik ga mega goed op variatie, vernieuwende prikkels en nieuwe uitdagingen. De combinatie van mijn werkzaamheden binnen mijn bedrijf waar ik nu sta, maken mij enorm waardevol! Ik ben strategisch, creatief, heel goed en sterk in de uitvoering, maar ik ben ook een mentor en begeleider. Ik laat mijn klanten niet verzuipen als ik weet dat ze niet kunnen zwemmen, maar zal hen begeleiden en uitdagen om uit te proberen en te experimenteren.

Omdat ik weet, voel en ervaar dat ik mijn klanten meer mag gaan mentoren in hun ondernemersreis, voer ik een grote verandering door. Vanaf nu staat SvH Business Support niet langer meer centraal in mijn bedrijf, maar sta ik centraal in mijn bedrijf; ik en mijn naam is Suzanne van Hal.

Ja, vanaf nu ben naast officemanager – en alle andere functies die ik mezelf opgeplakt had – ook ondernemersmentor. Geen coach, maar dat leg ik je later nog eens uit!

Liefs,

Suzanne

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info